LADA NIVA FRÅN 119.500:-

 

Terrängbil för stadsbruk.

Bilen som tar sig fram överallt! Lada Niva är en succé bland bönder, jägare och hantverkare m.fl. som behöver ett universalfordon för transporter på alla underlag från väglös natur till trånga stadsgator. Nivas hemlighet är den permanenta fyrhjulsdriften med urkopplingsbar differentialspärr samt låg/högväxel som gör att denna praktiska bil klarar upp till 58% stigning.

 

Lättkörd som en personvagn.
Men trots tuffa terrängprestanda trivs Niva 4 Wheel Drive (4WD) också på vanlig väg, på grus och asfalt där vagnens fina balans och lätta styrning ger den drag av personbil. Den långa fiädringsvägen bjuder behaglig åkkomfort, de rejäla bromsarna effektiv inbromsning.

 

Snåla bensinmotorer.
Niva drivs av kraftfulla maskiner: här har Ladas tekniker valt en bensinmotor på 1700 cc och 80 hk. Förbrukar bara 1O,6 L/ 100 km vid blandad körning enligt EU normer - och är tack vare ett brett vridmoment lättkörda också på låga varv

 

Oöm kupé rymmer det mesta.
Niva 4WD har en praktisk utformad kombikaross med en bred och djup baklucka som gör vagnen ovanligt lättlastad. Kupén rymmer fyra personer plus packning för turen till landet eller skidresan till fjällen. Den är också ett oömt arbetsfordon för hantverkaren med krånglig väg till jobben. Den kan därtill dra släpvagnar på hela 1500 kg och...ja Niva 4WD är möjligheternas bil.